Innerlijk kind

De term die vaak wordt gebruikt vanuit de populaire psychologie. Het kind aspect dat bij een ieder van ons nog aanwezig is.

Ooit waren wij een kind, dat speelde, dat eigenwijs was en vol lef. Dat kind dat kriebels in de buik voelde als je bijna jarig was. Dat lekker huppelde en die geen notie had van wat tijd überhaupt betekende. Dit kind in jou is nog vrij van conditioneringen.
Wat een feest zou het zijn om dit kind meer ruimte te bieden.

Door het leven niet te serieus te maken, heeft dit speelse innerlijke kind meer ruimte om te mogen zijn. In de psychologie moet het innerlijke kind vaak geheeld worden, getroost en gezien worden. Daar ben ik het zeker mee eens, daar we in onze jeugd nog zo open staan. Maar ik geloof ook dat juist dit kind ons als volwassenen kan helen.

In plaats van te helen door alle trauma’s en ellende weer door te maken en alle zwaarte vandien toe te laten. Geloof ik dat door het vrije, speelse , innerlijke kind te zien, te aanschouwen en aan te horen, dat je ook geheeld kan worden. Juist dit kind was van voor de pijn. Die weet nog hoe het is om werkelijk VRIJ te zijn. Dit kind heeft de juiste antwoorden in zich om jou weer te laten herinneren hoe je je leven HEEL kan leven.
Dus vanuit een licht bewustzijn helen, in plaats vanuit het zware.

Ik heb een speciale methode uitgewerkt om op deze lichte manier ons hart te helen en het beste uit je leven te halen. Door weer te spelen, je vrij te voelen en vooral tijdloos te zijn.

Ontdek meer hierover in de workshop: je eigen Wijze innerlijke kind.

Recommended Posts